4 Ağustos 2008 Pazartesi

Kardeşim...


Cuma gecesinden beri içimde bir heyecan var. Yaklaşık dört yıldır düşündüğüm ancak sorumluluğunu kaldıramamaktan çekindiğim için beklettiğim bir şeyi gerçekleştirdim en sonunda. Artık benim bir kardeşim daha var!

Belki bir çoğunuz duymuştur, www.kardesinisec.com diye bir site var. Bu sitede memleketin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi öğrencilerin listesi var. Bu öğrenciler öğretmenleri veya il, ilçe eğitim müdürlükleri tarafından belirleniyor. Sitede en çok hoşuma giden şey, sadece Doğu, Güneydoğu değil İstanbul, Ankara dahil tüm illerden öğrencilerin olması. Üstelik sırf kız öğrenciler değil, erkek öğrenciler de var. Yani tam anlamıyla memleketin dört bir yanından, tespit edilebilen, ihtiyaç sahibi tüm öğrenciler!
Bu siteden bir öğrenci belirleyerek, onun ablası/abisi oluyorsunuz. Eğitim hayatı boyunca ona destek oluyorsunuz. Aman dikkat, maddi destek yetmez önemli olan manevi desteğiniz! Ona gerçekten ablalık/abilik yapmanız. Para yardımı "kesinlikle" yasak. Para dışında ne isterseniz, ya da neye ihtiyacı varsa, kendi bütçenizi de zorlamamak koşuluyla dilediğiniz hediyeyi yollayabilirsiniz.
Sitenin ana sayfasındaki tanıtım kısmı zaten her şeyi yeterince anlatıyor:


"BÜYÜK AİLEMİZE HOŞGELDİNİZ...
Kardeşinizin yumuk minik ellerini avuclarınızın içine alın, sıkı sıkı sarın…..Üşümesinler…28 KASIM 2004 tarihinde tarafımdan kurulan bu site, kardeşten kardeşe uzanan gönül birliği sitesidir... Hiç bir dernek ve de vakıfla ilişkisi yoktur. Onlara yardım değil, hediye yolluyorsunuz.... Hediyelerinizi abartmayın. Bir defter, bir kalem, bir mont bir bot dünyalara bedel... Kardeşlerinizle destek olmaya, onlarla sonuna kadar el ele yürümeye karar verin... Eğer bunu yapamayacaksanız kardeş seçmeyin... Bu çocuklar bizim, Türkiye’mizin çocukları... ONLARI HİÇ UNUTMAYIN... Mutlaka mektup yazın . Kardeşinize sevginizi yollayın... Kişiliklerini geliştirin... Yolumuz, önderimiz ATATÜRK'ümüzün yolu. Doğudan batıya, kuzeyden güneye tek vücut olmanın yolu. Yolumuz açık olsun."

Benim kardeşim Emre. Tokat Zile'de yaşıyor. Orta son sınıf öğrencisi. Bugün ilk kez temasa geçmeyi deneyeceğim ve öğretmeni Ahmet Bey'i arayacağım. Ahmet öğretmenden Emre ile ilgili bilgi alacağım. Ders durumu, ihtiyaçları konusunda Ahmet öğretmen benim kılavuzum olacak. Sonrasında da kardeşimle tanışmak için ona bir mektup yazacağım...

Cuma gününden beri içimi huzur, heyecan ve belki biraz da korku kapladı. Bu kadar büyük ve ciddi bir sorumluluk almak için neredeyse 4 yıl bekledim. Umarım herşey yolunda gider ve pırıl pırıl bir insanın yetişmesine ufak da olsa bir katkım olur...
(Batman'dan Raci'nin Zuhal ablasına yazdığı mektup :) )

4 yorum:

dilek dedi ki...

çok güzel bir şey yapmışsın, tebrik ederim. kardeş, hayattaki sahip olacağın en güzel şeylerden biri bence :) ben o yüzden çok şanslıyım, çünkü hayattaki en iyi dostum kardeşim. kardeşine kocaman sevgi ve öpücüklerimi gönderiyorum.

Leylan dedi ki...

Yüreğine sağlık Senem'cim! Emre'ye benden de selam ve sevgiler!

asuman dedi ki...

Tebrikler Senemcim. Yaratacağın katkının hiçbir şeyle ölçülemeyeceğinden eminim. Seninle bir kez daha gurur duydum:)

Adsız dedi ki...

cok tesekkurler :)