24 Ağustos 2008 Pazar

Bitmeyecek Heyecan!

Yaşadıklarımız anne ve baba olana çok tanıdık gelir. Bunu belki anlatabilirim ama heyecanı yazıya dökmek çok zor. Bebeği görebilmek için yaşanan 1 aylık bekleyiş gibi… Muayene odasından çıkmak istemiyorsunuz. 23 Ağustos günü doktor kontrolünde yine aynı ritueller yaşandı. Randevu zamanını beklerken Asuman Hn’ından telefon geldi! Nazlı belli oldu mu? İlk heyecanı onunla paylaştık fakat henüz kontrole girmemiştik:) Nevra’nın haberini aldık çok mutlu olduk heyecan katlandı. Derken muayene odasındaydık. Doktorumuz Senai Aksoy önce sağlığı ile ilgili konuştuktan sonra renkli ultrasonu açtı ve bebek hareketlerini net bir şekilde gördük. Daha önce bebiş çok küçük olduğu için ilk kez bu ultrasondan bakıyorduk. Eli ensesinde keyif yapıyordu. Kulağını kaşıyordu, elini ağzına götürdü. Profilinden baktı minicik burnu var:) 200 gr’lık veletin bu hareketleri inanılmazdı. Boyunu sormayın 2’mizde söyleneni unuttuk ve video çekiminden doktorun sesini seçem,yoruz:) Ama şunu biliyoruz ki bacakları çok uzun 1 hafta önden gidiyor gelişimi, anasına çekmiş galiba:) Genelde arka pozisyonda seyrettik kendisini. Ben cinsiyetini öğrenemeyeceğimizi düşünüyordum ve lütfen dön diyordum. Meğer doktorumuz görmüş de bize heyecan yaşatıyormuş :)

Her şeyi sağlıklı. Umuyorum ömrünün sonuna kadar böyle gider… Annesi de çok iyi meraklanmayın. Babanın zati ağzı kulaklarında :) Bu vaziyette çıktık muayeneden… Çıkar çıkmaz da telefonlar çalmaya başladı, bir yandan da biz arıyorduk. İlk ne beklendiği sorusunu sordum ve ilginç fakat bir o kadar da tanıdık bir istatistik çıktı. Doktor sonrası 1-2 saat içinde bizi arayan ve bizim aradığımız arkadaş, akraba, Marjinalliler toplam 32 kişi ile görüşmüşüz. Sadece 1 arkadaş (lise arkadaşım) + 2 Marjinalli (Yaso, aslında onun da içinden erkek geçiyordu ben sorunca öyle dedi ve Eray ) kız dedi diğer herkes erkek tahminlerini sürdürdüler. Ee tabi daha ilk günden başlayan bu temiz his, babanın Mahir geliyor söylemleri, Anneanne, Babaanne, Teyzemin ve Halamın rüyaları, Teyzelerinin hediyeleri, Amcalarının Mahir’i tasdiklemesi, Asuman Hn’ın ilk kez duyduğunda söylediği tek şey, Melike Hn’ın bıçak, makas testi :), Eda’nın kayıtlara geçmiş sözü, Osman Babanın iddaası, Yeğenim Deniz’in adı Ağaç olsun deyişi (bu son ismi:)) doğru çıktı. Bir erkek geliyorrrrrrrrr:), herkese duyurulur! (Senem yazmayacağım dedim ama dayanamadım bak:))

Heyecan bitti mi, bitmedi. Hayatımızda artık bitmeyecek bir heyecan bu çünkü anne ve baba oluyoruz…

7 yorum:

Adsız dedi ki...

:)) nazlicim cok sevindim. nedense ilk gunden beri erkek oldugundan emindik. sanki cinsiyetini biz belirliyormusuz gibi :))
tekrar tekrar mutluluklar, allah anali babali buyutsun, mutlulugunuz katlanarak artsin :)

dilek dedi ki...

nazlitom ve sefer abim, çoook sevindim. Zaten biliyorduk :)Mahir bebeği dört gözle bekliyoruzzz. Resimlerden gördüğüm kadarıyla annesinin karnında pek de rahat :) Sağlıkla gelsinnnn...

Nazlito dedi ki...

Sevgili Erdal Kaplanserenden :)Nazlıcım gözünüz aydın.
Bir oğlan çocuğu babası olarak söyleyebilirim ki, harika bir duygu! :)
Ben ve Ayla hep kız istiyorduk. Ama hamilelik sürecinde bile erkek çocuk fikrini o kadar kabullendik ve alıştık ki, sonradan doktor çıkıp yanlış görmüşüz, kızınız olacak" dese üzülecektik.
Şimdi Çınar'ımızla gül gibi geçinip gidiyoruz. Sana onlarca şey yazabilirim. Fakat diyeceğim şudur ki, yaşadığınız sürecin her anının tadını doyasıya çıkarın. Hamilelik zamanı da, bebeğin doğumu sonrası da ayrı zorluklar ve güzellikler taşıyor. Her şeyiyle bunları yaşamak, hissetmek, hatıralara dönüştürmek en güzel. Bu, hayatın çok güzel bir armağanı. Gözünüz aydın.
Not: Mahir ismi, bizim de birkaç isimlik listemizde yer alıyordu. Benim çok sevdiğim bir arkadaşımın ismi. Anlamı da güzel, söylenişi de. :)

Nazlito dedi ki...

Erdalcım,
Mahir babasının favori ismi:) Ben de seviyorum ama bizim bebiş için çok ısınamadım en baştan. Bakalım, sanırım göbek ismi olarak kalacak:)

İyi dileklerin için çok teşekkürler.

sevinc dedi ki...

nazlicim daha ilk gunden bebeginin erkek olacagini tahmin etmistim :))
sanirim uzun boylu ve yakisikli bir oglun olacak. ne guzel:)

tekrar cok tebrik ederim. kendine ve ogluna dikkat et.

Nazlito dedi ki...

Çok teşekkürler Sevinçcim, senin de güzel haberlerini bekliyoruz :) Doğuma çok az kaldıııııı:)

cemal dedi ki...

devaminiz olan bebek size ve bize mutluluk verdi. hep mutlu olasiniz.