29 Nisan 2008 Salı

Doğuma Günler Kala...

Hamile olduğumu şirkete blogdan duyurduğum günü o kadar net hatırlıyorum ki! Şimdi ise doğuma neredeyse bir hafta var. Zaman çok çabuk geçti; çok çabuk ve keyifli geçti. İçinizde yaşayan bir canlı olması fikri, onun hareketlerini hissetmeye başladığınız andan itibaren kafada şekil değiştiriyor. Hissetmeden anlamak çok zor sanırım. Hele de büyüdükçe ve hareketler daha da belirginleştikçe duygu seli artıyor. Birçok kere tam konsantre olmuş çalışırken ani bir tekme yediğimde varlığını hatırladım ve kendi kendime gülmeden edemedim. Bir de tabii bu hareketleri arkamda oturan Dilek’e gösterme çabalarım vardı. Tam bir taarruz halindeyken "Dilek, Dilek" deyip arkama döndüğümde içerideki küçük hanım bunu anlarcasına sus pus oluyordu. Nitekim bir kere bile şahit olamadi Dilekçik:( Bu hareketleri hissetmek konusundaki en kararlı kişi Eray’dı. Ben de tam anlamıyla hırs yapmıştım. Hareketler başladığı zaman "Eray!" diye bağırıp çağırdım. Ancak maalesef Eray geldiğinde yine uslu bir kız olmuştu Beren. Bu sefer acaba seslendiğim için sesimi duyup mu hareketleri kesiyor diye düşündük. Başka bir yol aramaya başladık. Hareketler başladığı zaman communicator’dan "Uç!" diye yazdım ama Eray uçarak gelmesine rağmen hareketler yine kesildi. Artık duymanın yanı sıra gördüğüne de inanmaya başladım:) Ancak en sonunda piknikte ben hamakta keyif yaparken, bizim hıçkırık diye nitelendirdiğimiz bebeğin ritmik diyafram hareketleri başladı ve Eray sonunda bunu hissedebildi...

İçimde olmasına çok alıştım ve çok huzurluyum. Doğduğunda nasıl bir hayatın beni beklediği bir muamma. Biliyorum ki oldukça zor bir süreç olacak. Uykusuz geceler, acemilikler vb. İnşallah çok rahatça atlatabildiğim bir dönem olur. Haftasonu dışarıdan eve dönerken Özgür’e şöyle dedim; haftaya eve 3 kişi gireceğiz. Bunu düşünmek gerçekten çok garip geliyor. Tüm düzen değişecek. Ama birçokları gibi bu duruma olumsuz tarafından bakmak istemiyorum. Devamlı şikayet edilen şey, eski yaşam tarzının asla geri gelmeyeceği, hayatın cendereye girmesi vb. Bu bakış açısının aksine olumlu tarafından bakmaya çalışıyorum. Beroş hayatımıza daha da renk katacak. Onun için emek sarf edeceğiz ve gün gün büyüdüğünü göreceğiz. Bunu okuyan annelerin “tabii tabii doğsun da görürüm seni” dediklerini duyar gibiyim. Ancak böyle diyenlerin bile çocukları ile ilgili birşey anlattıklarında gözlerinde gördüğüm ışık bu lafların çok daha ötesine geçiyor. Sanırım daha büyük bir mutluluk yok.

Zaman gerçekten çok çabuk geçti. Bu süre boyunca hepiniz yanımdaydınız. Hatta birçok kere beni benden çok düşündünüz. Devamlı nasıl olduğumu sordunuz, hareketlerime dikkat etmem, ayakta durmamam, faydalı şeyler yemem ve niceleri konusunda devamlı uyarı halindeydiniz. Bu zaman dilimini böyle geçirmek benim için tam anlamıyla şanstı. Sizler de benimle bu durumu bizzat yaşadınız. Paylaştıkça güzelleşir ya herşey, bu süreç te aynen böyle oldu. İlginiz ve sevginiz için binlerce kere teşekkürler...

Yollayacağınız pozitif enerjiyle inşallah doğumu da çok kolayca atlatacağım. Şu anda tek dileğim sağlıklı bir şekilde doğması, huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir hayat yaşaması...

Olmadığım süre boyunca devamlı irtibat halinde olacağımız için veda etmiyorum. Zaten eminim zaman yine çok çabuk geçecek. Bu sürede iş yükleri artacak tüm arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Sizleri çok seviyorum...

11 yorum:

dilek dedi ki...

minik kuzuk beroş hn'ın hareketlerini anne karnında hissedemedim, ne yapalım kısmet doğuncaymış demek :)) beroş hn, sen bir dünyaya gel bir büyüde o zaman seni sıkıştıracağım işte :p valla ben böyle güzel hamilelik yaşayan kişileri ilk defa burada gördüm. Edoş ve Yaso ikilisine buradan bir lakap ile sesleniyorum. Çılgın Mamiler sizi :) Kuzular büyüsün ben onlara neler anlatacağım neler, yandınız kıslarrr

Nevra dedi ki...

yasocan,
ne güzel yazmışsın...
mutlaka aklına gelmiştir ama heyecandan unutmusundur tahminimce.
bunu da ben ekleyeyim dedim.
eğer zamanlama olarak herşey planlandığı gibi giderse, eve sadece 3 kişi girmenin yanında, bu yılki anneler gününe de kelimenin gerçek anlamıyla kucağında 3 günlük bir bebek ile girmiş olacaksın :)
bir anlamda etrafımızdaki en taze anne olacaksın :)

seni ve beren'i kocaman öpüyorum ve sımsıkı kucaklıyorum.(korkma çok fazla sıkmıyorum :)

Nazlito dedi ki...

Yasocum:) Sen çok güzel bir hamilelik geçirdin. Her zaman mutluydun. Dolayısıyla bu mutluluğun devamlı olacak buna eminim. Beren güzel bir çocukluk geçirecek. Sizler de çok iyi bir anne ve baba olacaksınız. Şans hep sizinle olacak:)) Buna da %100 eminim:)

Hepimiz doğuma konsantreyiz. Beren'i karnında yakalayamadık artık minicik hallerini göreceğiz. Merakla, heyecanla, sevinçli bir şekilde bekliyoruz:))

Leylan dedi ki...

Bu blogun amacı yaşadıklarımızı paylaşmaktı. Ve tabii ki de eğlenmek, gülmek. Bugüne kadar beni duygulandıran, gözlerimi yaşartan sadece iki yazı oldu hatırladığım kadarıyla. Birini Cemal yazmıştı, diğerini de Nevra. Yasemin üçledi. :)

Berencik "bir avazda" gelsin, sağlıklı, huzurlu, annesi gibi duygulu ve duyarlı olsun inşallah!

Burcu Kaptan dedi ki...

Yasocum senin yazdıklarından ve yukarıdaki yorumlardan daha farklı birşey yazamayağım ama minik Beren'le size çook mutlu ve uzun ömürler dilemek istiyorum. Umarım herşey dilediğince olur annecik:)

handans dedi ki...

Sevgili Yasemin,
Genç kızlıktan anneliğe giden yolda seni adım adım izlemek çok hoştu.
Gerçekten özel bir genç kızdın, yine özel ve keyifli bir anne olacağına inanıyorum.
Sanırım söylenecek herşey söylenmiş, yazılmış... Tüm iyi dileklere yürekten katılıyor ve ekibin en kıdemli annesi olarak "Enjoy!" diyorum :)

sevinc dedi ki...

yasocum, seni bir kaç ay geriden (ama görüntü olarak neredeyse aynı:) takip eden bir hamile olarak umarım doğumun da hamileliğin kadar kolay geçer ve darısı başıma diyorum.

beren'i merak ve heyecanla bekliyoruz:))

asuman dedi ki...

yasocum, 9 ay ne çabuk geldi çattı:) güler yüzün hiç değişmedi, göbecik şişti ama sana çok yakıştı. sıradakiler olmasa her sene doğur derim ama sanırım devamı için 3-4 yıl beklemen gerekecek:) 8 mayısı iple çekiyoruz:) asya ve beren kadın nüfusunu arttırıyor, yaşasın!!!!

FYZ dedi ki...

Yasocan,
Herşey yolunda gider ve inşallah bu güzel heyecanın, bekleyişin (ve bekleyişimiz) tez zamanda hayırlısıyla Beren kızımı kucaklayarak sona erecek.
İnşallah Beren kızımız da senin gibi sakin, sevecen ve güleryüzlü olur.
Hamileliğince süren huzur ve mutluluk, senin ve Beren kımız için bir ömür sürer annecik! :))

ESRA dedi ki...

belli ki çok şanslı ve hayırlı bir evlat olacak:) şimdiden annesine ödüller kazandırmaya başladı bile..
maşallah diyip minik poposunu kaşıyalım da nazarımız değmesin:)

Eray dedi ki...

Yasem benim, içinin güzelliği yüzüne yansımış arkadaşım. Seninle birlikte ilk günden beri annelik heyecanını yaşıyorum, bazen benim de karnımda aynısından bir tane var gibi hissediyorum bunun için başka kocaman bir sebebim yok değil tabi:) ama neyse...eriteceğim inşallah yakın gelecekte..İşte tüm bu sebeplerden güzel arkadaşım senin kadar güzel olacağına emin olduğum Berencimi kendi kızım gibi seveceğim. Berencimin teyzesi olacağım. Yeğenim benim, açtım kollarımı bekliyorum seni.