15 Ağustos 2011 Pazartesi

İstanbul Lezzet Köşeleri - 1




Efendim merhabalar,


Kendi kendime başladığım bir projem var: İstanbul Lezzet Köşeleri projesi. Üniversiteden arkadaşlarımla, veyahut katıldığım gezi gruplarıyla keşfettiğim, gözden kaçan, ama tadları damaklarda kalan lezzetleri bir araya getirmeye çalışıyorum.
Gördüm ki ofisimizde Türk Kahvesi pek bir sevilir, arka arkaya içilir olmuş. Ben de dedim ki Türk Kahvesi'yle ilgili bir paylaşım yapayım.

Bu lezzet köşelerinden ilki Unkapanı tarafında Zeyrek'te. At Pazarı Meydanı'nda yaklaşık 80 yıldır işletilen, hala eski, gıcırtılı tahta sandalyeleri, üzerinde yıllar yıllar önce kazılmış yazıları bulunan mermer masaları bulunan salaş bir kahve. (Masalardan birinde 90'lı yıllarda sigarayı bırakan birinin anısı var. "Bugün sigarayı bıraktı" yazıyor ismiyle beraber.)


Adı yanılmıyorsam Kafe Nostalji; içerideki hat işlemeli bakırdan saatin üzerinde öyle yazıyor. Zaten içerideki her şey nostaljik: Sandalyeler, masalar, eski bir radyo, S.S.C.B.'nin ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki bazı illerimizin hala ayrılmamış olduğu eski bir Türkiye Haritası, tabii en önemli ve en değerlisi Metin Dayı.

Metin Dayı (solda arkada) ilerleyen yaşına ve titreyen ellerine rağmen öyle güzel bir Türk Kahvesi yapıyor ki, o kahveyi içmeden Türk Kahvesi içtim dememeniz gerekir. Türk Kahvesi sevmeyen arkadaşlarım bile fikir değiştirdirler sonradan. Artık hemen hemen her köşebaşında bulunabilen Starbucks, Kahve Dünyası türevlerinden olan yerlerdeki kahveler Metin Dayı'nın kahvesi yanında su gibi kalır.

Çayını ve limonatasını da şiddetle tavsiye ettiğim bu güzel mekana ulaşmak için aşağıdaki uydu görüntüsünden faydalanabilirsiniz. Unkapanı'nda Kadınlar Pazarı diye anılan meydanda Sur Ocakbaşı'nın yanındaki sokaktan yukarı çıkarak ulaşabilirsiniz. En kötü sora sora Bağdat'ı bile bulabileceğinizi tecrübe edebilirsiniz. :)






















Büyük/küçük çay: 50 krş.
limonata : 50 krş.

Türk Kahvesi: 1.5 tl

Bir başka Lezzet Köşesi'nde buluşmak dileğiyle..

Sağlıcakla kalın.

Serdar Buhan

2 yorum:

Yaso dedi ki...

Öğle yemeğini hızlıca halledip, Metin Dayı'nın kahvesini içmeye gidebiliriz Serdarcım, ne zaman götürüyorsun bizi? :)

Leylan dedi ki...

Bayram sonrası ordayız!!!