23 Ocak 2009 Cuma

Hala Doğurmadım!

Tahminimce merak ediliyordur. Tek tek soranlar, yazanlar, arayanlar var. Az önce bir yazının yorumunda Asuman Hn da sormuş. Hal ve vaziyetimizi biraz anlatalım istedim.
Doğum iznine ayrılalı 2 hafta oldu bildiğiniz gibi. Ayrıldığımızdan bu yana Dila'nın gelişine dair herhangi bir belirti yaşamadık. Ara sıra gelen ufak tefek sancılar dışında. En son 2 gün önce doktor kontrolündeydik. Yaşadığı yerde mutlu görünüyordu ancak tek fark 10 günde 500 gr almış olmasıydı. Kendisi şu an 3180 gr lık tombikçe bir kız... Neyse ki kiloları o alıyor hep, benim kilomda değişen birşey yok. Hatta kilo alışım son bir ayda durdu diyebiliriz.
29 Ocak'ta (PERŞEMBE) tekrar kontole gideceğiz, o zamana kadar kendiliğinden gelmezse en son 2-3-4 Şubat tarihlerinden birinde sezeryan ile alınacak galiba. Ama dediğim gibi 29'unda durum biraz daha netleşecektir. Şu an birşey söylemek için erken.
Yine de normal ya da sezeryan da olsa etraftan bu tarihler konusunda epey bir yorum aldık.
Babaannesi baştan beri Şubat tatiline gelsin istiyordu. Böylece onların işleri açısından İstanbul'a gelebilmeleri daha rahat olacaktı. Annem de ben izne ayrıldığımdan beri 2 hafta süre istiyordu. Günleri, güneşleri, kursları, dernek faaliyetleri var, yoğun kadın. Neyse ki biraz azaldılar. Bir başka arkadaşım tatilin ikinci yarısı olsun istiyor, ilk hafta burada değil. Sebiha teyzesi 3 Şubat'ı istemedi, o gün basın toplantısı varmış. Eray teyzesi tarihlere onay verdi. Senem ablası rüyasında görmüş, bu sıralar olabilir. Bülent 1 haftadır çok şiddetli faranjit ve grip geçiriyordu ve her gece yatmadan önce bize "sakın bu gece olmasın, vallahi kafamı kaldıramıyorum" diyordu. Neyse iyileşti, artık sorun yok.
Bakalım hangisi olacak?
Böyle beklemek insanı geriyor. Ayrıca evde olmak gerçekten çok sıkıcı.
İlk bir iki günden sonra insan ciddi bunalıyor. Uzun süre ayakta kalamıyorum. O yüzden pek dışarıda dolaşamıyorum. Genelde evdeyim. Kitap, dergi, TV ve tabii ki Internet ve de Umut'un sosyal medyası :) Vaktimi bunlarla geçiriyorum. Ha unutmadan, bir de mutfak işlerine de evdeyim diye ben bakıyorum tabi, en gıcık tarafı bu :)
Karşı apartmanda bir kadın var, sürekli temizlik yapıyor, hasta gibi. Bunca yıl hiç farketmemişim meğersem. Yine karşı sokakta Marmaray çalışmaları var. Sabah 05:30 da başlıyorlar gece 02:00 ye kadar. Kazılan toprakları çıkarıyorlar. Hep mi böyleydi, yoksa seçim öncesi hız mı verdiler anlayamadım. Genelde film gibi onları izliyorum.
İlk günlerde öğlen uykusuna yatıyordum ama bu kez de geceleri sabah kadar oturmaya başlayınca bundan da vazgeçtim.
Şu an mailleri takip edebiliyorum. Blog da çok hareketli, okurken eğleniyorum. Hepinizi özledim. Yakında görüşürüz sanırım :)
Bu arada müşterilerimizle de arasıra yazışıyoruz, Dila'nın doğum haberini takip edebilmek için düzenli olarak blogumuza girenler var, onlara da buradan sevgiler gönderiyorum.
Hepinizi kocaman öptüm..

15 yorum:

Leylan dedi ki...

Nevracım, benim de pazar günü kalabalık misafirim var, cumartesinden hazırlıklara başlayacağım. Mümkünse haftasonu da doğurma! :P

dilek dedi ki...

Dila bebiş pek nazlı olacak anlaşılan :)

Eray dedi ki...

Teyzecim, annesine çekmiş canım. Biraz sağa ay sıkıldım biraz da sola:)Çekirdek faslı.o beni anlar:)

Adsız dedi ki...

Hadi ama artık bak rüyalarıma girmeye başladın Dila :))
Annenin karnında bu kadar sakin durduguna gore dogunca da sakin olursun herhalde :)
uslu, çıtı pıtı bir kız çocuğu :))

sevinc dedi ki...

Nevracım, şu gün gelme bugün gelme derken çok söz dinleyen sakin bir kızın olacak sanırım:))

Yaso dedi ki...

Nevroş, sağlıkla gelsin inşallah...
Evde de yayılabildiğin kadar yayıl, bugünlerini çoook arayacaksın:)

Burcu Kaptan dedi ki...

Bekliyoruz Nevracım kızımızı. pek bi nazlı bebekmiş:) adını nazlı koyalım:)

Leylan yoksa yemekteyiz'e mi katılacaksın hehe:)

Leylan dedi ki...

benim yemekteyiz'e katılmam için önce yemek yapmaya başlamam lazım! :) ben ancak "kahvaltıdayız" çıkarsa ona katılabilirim...

Eray dedi ki...

Nevracım Dilamı yine rüyamda gördüm. Daha doğmadan bizi bu kadar etkiledi ya gelince neler olacak merakla bekliyorum valla..
Ama ne şenlik vardı bir görsen, ne kadar tanıdık varsa herkesler, düğün gibiydi...Hayırlısıyla gelecek yumurcağım benim. Teyzecim benim.. Vay teyze de olduk ya.."Abla" faslı bitti yani.Hey gidi günler hey..

asuman dedi ki...

Nevroşcum,

sağlıkla gelsin de ne zaman gelirse kabulümüz:) Zilli ve Gaspar Dila'nın gelişini 4444 gözle bekliyor haberin ola:)

serpil dedi ki...

nevrosum, gecenlerde ben efenin yaninda uyuyup kaldigim bir gun telefonum calmis ama kadir yetisememis. bana da sonradan soyledi. Nazlı ya da Nevra aradi ama hangisi aradi bilmiyorum dedi. ben de eyvaaahhhh nevra dogurdu dedim:) bekliyoruz kardesim tez zamanda normal dogum yap. diloş bebek e hadi artikkkk...

asuman dedi ki...

Nevroş, aman bu 2 günde doğurma:)
Serpil kaymaya gitti.
Tafrasını hiç çekemeyiz sonra:)

Nevra dedi ki...

evet benim de aklıma gelmişti. bizim dogumda ilk serpili arayacaktık. geçen seferden bizi fırçalamıştı ya, dersimizi almıştık :) e iki gun daha bekleyelim bari...

ozii dedi ki...

Dilacım sen kendini ne zaman hazır hissedersen doğarsın.:)))

FYZ dedi ki...

Nevroş, dün akşam ben de bebek gördüm rüyamda. Psikolojik baskı yapmak gibi olmasın ama "e, hadi ama..." :))