1 Nisan 2011 Cuma

Nihayet Sizinleyimmmm

















Uzuuuuuun bir süreden sonra nihayet bir gece vakti evde internete sahibim ve bu durumdan hemen yararlanayım istedim. Bugün tam 1,5 ayımızı doldurduk dünyanın bu yakasında. Artık bir odalı küçük bir evimiz ve iki yanımızda da Pakistanlı komşularımız var. Komşu diyorum ama sadece kapı seslerimizi duymaktan ibaret bir komşuculuk.... Aile yanındaki 3 haftalık misafirlikten sonra nihayet bir emlakçı abinin bize OK demesiyle bulabildiğimiz bu küçük evin içinde haftalardır debelenip duruyorum. Malesef mobilyasız ama herşeyi yeni yapılan, içi kokmayan böceksiz bir evimiz oldu. Mobilya için ebay.com.au ile ahbap olmak yeterli ama iyi bir internet bağlantısı ile olursa daha da iyi olurdu. İnternet işi çok zorladı bizi ve en sonunda Vodafone'a mecbur kaldık:( Tabi Vodafone için bir kere daha söyleyeceğim ki dünyanın heryerinde çokkkkkkkkkkkk kötüüüüüüüüü. Ama ucuz ve şu anda kirada olduğumuz için daha iyi başka alternatif yok:(

Yeni bir ev kurmak hem güzel hem heyecanlı hem de bir o kadar riskli. Acaba bu dolabı alsam mı? Bundan sonraki kiralık ev de sorun olur mu? Evsahibi bir ay sonra çıkın der mi? Tabak alsam mı yoksa gemide gelen eşyaları mı beklesem? Kitaplar için bu kütüphane yetecek mi? Bugün krep yapayım dedim halimi görmeniz gerekirdi. Plastik Çin yapımı saklama kaplarının en küçüğü kepçem, en büyüğü ise çırpma kabım oldu. Tabi mikser gemide geliyor olduğundan onun yerini de çatal aldı. Ama n'apalım ki bugün evde ilk misafirimizi ağırlayacaktım ve yine en kolayı bu olacaktı.

Ev işleri temizlik ile bitmiyor ve yemek de yapmak gerekiyor. Tabi biz birgün yumurtalı pilav, sonraki gün salatalı pilav, sonraki gün tavuklu pilav, bir sonraki gün karidesli pilav, sonraki gün havuçlu pilav........ sonraki hafta bu çeşitlerin noddle hallerini yemeye alışık olmadığımızdan bir hayli zorlanıyoruz diyebilirim. Özellikle sebze reyonlarının borsasını takip etmek bu sebeple de çok önemli arkadaşlar.

Ev hanımı olmak her zaman daha zordur derdim ama bir buçuk ay çocuklu ev hanımı olunca bunun daha da zor olduğuna karar verdim. İşleri mi yapsam Kerem'le mi oynasam? Her ikisi de yapılması gerekiyor ama hiçbiri beklemek istemiyor. Bunun sonucu olarak da bazı günler ben kendi kendime bazı günler de Kerem'le kavgalarım oluyor tabi... Okula başladığında bunları da atlatmış olacağız. Bu hafta Kerem'in okulu için evrakları ve prosedürleri tamamladık. Son olarak eyaletten "başlasın" komutunun yazılı gelmesini bekliyorduk ki bugün o da geldi ve yarın okula başlayacağız inşallah. Gerçi bu haftadan sonra iki haftalık tatil var ama en azından başlama krizini atlatmış oluruz diye umuyorum. İstanbul'daki tecrübeden sonra bu atlatılmış halimi iple çekiyorum desem:))))

Herşeyden kısa kısa yazayım derken yine uzadı paragraflar. Hepinizi çok özledim. İmkan buldukça webten ve blogtan bakıyorum haberlere. Koşturmaları hatırlıyorum ve bu yazdıklarımın sizin koşturma temponuzla karşılaştırılamayacağını da biliyorum. Hep güzel haberlerinizi almak umuduyla hepinize çokkkkkkkk kolaylıklar diliyorum.

Bu arada şimdiden tüm KOÇ BURCU dostlarımın da doğumgünlerini kutluyorummmm!

Sevgiler,



3 yorum:

Nazlito dedi ki...

Sevgili Sebiş..Haberlerin harika... Seni,Kerem'i, Kutlay'ı çok öpüyorumm. Seninle son sahnem havaalanında valizlerin arasından size sarılmak oldu. hadi vakit geçsin de gelin hasret giderelim:)

apos dedi ki...

Sebiha özledik seni yahu.

Leylan dedi ki...

evet sebiha'cım, özledik seni. ama haberler herşeyin yolunda olduğunu gösteriyor. fırsat buldukça yaz! öptüm.