28 Ağustos 2009 Cuma

Yemekte-y-dik!



Dün Serpil, Eray ve de bendeniz öğle yemeğinde Özken Palas'taydık. Mekanın spesiyal yemeği kurufasulye ve pilav eşliğinde keyifli bir yemek yedik. Sofra düzeni, yemeklerin sunumu, mekan sahiplerinin konuk severliği tek kelimeyle 10 numaraydı diyebiliriz. Özellikle yemeğin yanında ikram edilen, adını unuttuğum ama yöresel olduğunu öğrendiğim, yoğurtlu-buğdaylı cacığın da sofrayı tamamladığını söylemeliyiz. Cemal Usta, fasulyeyi usulüne uygun olarak bir gece önceden ıslatmış ve sabahın erken saatlerinde ağır ateşte pişirmeye başlayarak konuklarına eşsiz bir lezzet sunmayı başarmıştı... :)
Ne mi anlatıyorum? Efendim dün Kapital Medya'yı ziyarete gittik. Toplantımızın ardından, Kapital Medya'da çalışan gelin kızımız Hürücan öğle yemeği için bizi kaptığı gibi evlerine götürdü. Biz de işin ucunda Fırat'ı mıncıklamak olduğu için bu işe dünden razıydık zaten...

Fırat'ı sırayla öptük kokladık diyeceğim ama Eray'dan pek fırsat kalmadı tabi. Fırsat kaldığı zamanlarda da bizde azıcık nasiplenebildik neyse ki :) Allah'tan Fırat uyumlu bir bebek te, "beni kapışamayan bu kadınlar da nereden çıktı?" diye sinir yapıp ağlamadı, zaten böyle birşey için neden sinir yapsın ki? :)

Ardından yemeğe geçtik ve yukarıda bahsettiğim güzellikteki sofrada bulunurken kadınlar-erkekler-evlilikler ve çocuk bakımı üzerine derin sohbetlere daldık (dedikodu yaptık demiyorum, asla öyle birşey olmadı).

Bu güzel öğle vakti için Özken Ailesi'ne sonsuz teşekkürler...

Kıskananlar için not: Mekan sahipleri gördük ki misafiri pek seviyorlar, hemen davet ediyorlar. Bir haber vermeniz yeterli.

9 yorum:

serpil dedi ki...

Cemalcim, gerçekten çok teşekkür ederiz. Kuru fasulye bir harikaydı. Ellerine sağlık. Ablanı, Teyzenizi cok sevdik. Bizim için koşturdular valla. Tekrar ellerinize sağlık. Oğluşun da çok uyumlu, çok şeker. Maşallah. 4 kişilik aile fotoğrafınıza bayıldım. Onu şöyle kocaman yaptırın asın biryerlere. Sevginiz gözlerinizden okunuyor.

Hürücancim, davetin, sohbetin için tekrar tesekkurler:)

Leylan dedi ki...

Bu resimlerde neden Hürücan yok diyecektim, vazgeçtim. Fırat aynısının tıpkısı zaten!

cemal dedi ki...

gelisiniz bizi onurlandirdi. bu durum icin ben size tesekkur ederim.

dilek dedi ki...

Tühh ya keşke ben de gelseydim. Yakın bir zamanda geleceğim, Fırat'ı mıncıklamak için sabırsızlanıyorum :)

Yaso dedi ki...

Muhtemelen ben o saatlerde Cemal'i çalıştırıyordum, tüh ya, Fırat'ı mıncıklamak deyince içim gitti:)

cemal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cemal dedi ki...

dilekcigim, firat'i ve soframizi senin icin hazir edecegimi bilmeni istedim. cok degil, bi kac sey daha yapabiliyorum ve yiyen kisilerde yan etkisi olmadi yaptiklarimin.

Nazlito dedi ki...

Ben de Fırat'ı tekrar mıncıklamak istiyorummmm. Geçen aylarda Cemal'lere olan ziyaretimiz de aynen böyle geçti. Keyifli bir sohbet, bebişlerle sevgi dolu saatler, Cemalimin çok nazik karpuz dilimleyişi, ablasının sıcak kanlılığı, Hürücan'in neşesi oooo daha sayamayacağım çok şey:) Özken ailesi sizden iade-i ziyaret bekliyoruz:) Ziyarete transfer dahildir. Sizi alır geçeriz bu yakaya:)sonra da göndermeyiz:)))

asuman dedi ki...

Yaaa ben de Fırat'ı öpmek istiyorummmmmmmmm:)