19 Ocak 2012 Perşembe

Atatürk Arboretumu Gezisi


Dün sabah zor bir sınava girdim. Bir sonraki sınavım için moral olması dileğiyle ufak bir gezinti yapmak ve biraz fotoğraf çekip kafamı dağıtmak istedim. Aklıma ilk gelen yer Bahçeköy'de bulunan Atatürk Arboretumu'ydu. Hem kampüse de çok yakındı. İki arkadaşımı arayıp 'gidelim mi?' diye sordum. Olumlu cevap alınca kendimizi arboretumda bulduk.

Bir önceki gece saatlerce yağan kar arboretumu bembeyaz bir örtüyle kaplamış, gecenin soğuğu içerisindeki gölün bir kısmını dondurmuştu. Ağaçların çoğu yapraklarını döken türlerden olduğu için sonbahardaki güzel renkler yoktu ama her yer bembeyazdı. Soğuk havaya rağmen gölde yüzen ördekler günümüze biraz daha neşe kattı. Bir buçuk saat kadar gezip, ayaklarımız su içinde kalana kadar karlara saplanınca geri dönmeye karar verdik.

Atatürk Arboretumu Sarıyer ilçesinde, Belgrad Ormanı'nın güneydoğusunda kurulan özel bir ağaç parkıdır. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesine bağlıdır. Bir çok farklı çeşitte ağaç ve çiçek türünü barındırmaktadır. Detaylı bilgi için: http://www.orman.istanbul.edu.tr/node/96



Gezi sırasında çektiğim fotoğrafların bir kısmı:




















2 yorum:

Leylan dedi ki...

Serdaarrr! Ne kadar güzel fotoğraflar bunlar! :)

Serdar dedi ki...

Teşekkür ederim Leylan Hanım :)
Bir sonraki haftasonu pazar günü Gölyazı ve Trilye'de çekime gidiyoruz. Umarım oralardan da güzel kareler olacak.