30 Aralık 2009 Çarşamba

Gürsel Hoca

Dün akşam herkes çıktı, birkaç kişi çalışmaya devam ediyoruz. Asu da biriyle telefonda görüşüyor. "Gürsel hoca'yla görüşebilir miyim?" dediğini duydum, arkasından biraz da yüksek sesle "Ne oldu? Hayır, haberim yok! Ne zamandır? Tedavi oluyor değil mi? İyileşecek ama, değil mi?" diye peşpeşe sorularıyla iyice dikkat kesildim. Tanıdığını bildiğim tek bir Gürsel hoca vardı ve o benim de hocamdı. Gözlerimi Asu'ya diktim, telefonu kapatıp neler olduğunu anlatmasını beklemeye başladım. Kötü bir haber vardı belli ki. Yanılmamışım. Yıllarca tenis dersi aldığımız, dünyanın en beyefendi insanlarından Gürsel hoca meğer bir kas hastalığına yakalanmış. Bir yıldan fazladır tekerlekli sandalyeye bağlanmış ve artık konuşamıyormuş da. Nasıl üzüldüğümüzü anlatamam. Dört yıl önce geçirdiğim ameliyat nedeniyle tenis derslerini bıraktığım için irtibatım kesilmişti ama hep aklımdaydı. Bu sene baharda tekrar başlamayı planlıyordum. Gürsel hoca'ya söylerim, beni fazla koşturmaz, ben de yavaş yavaş yeniden oynarım diyordum. Sanıyordum ki o hep orada, hep işinin başında. Meğer o hastalıkla savaşıyormuş... Değil kortta koşturmak ayağa bile kalkamıyormuş.
İki gündür onu düşünüyorum. İnternetten birşeyler bulur muyum diye bakınırken, onun için bir tenis turnuvası düzenlendiğini öğrendim. Tam 1250 kişi katılmış elemelere! Ne mutlu! Umarım çabalar yerini bulur, Gürsel hocamıza şifa olur. Sağlık, kuvvet diliyorum Gürsel hocamıza.


not: başka resmi olmadığı için bu fotoğrafı hurriyet.com.tr'nin haberinden aldım ama ben onu korttaki dimdik ve enerji dolu haliyle hatırlayacağım.

4 yorum:

asuman dedi ki...

hala şokunu yaşıyorum:( inanamıyorum. inanmak istemiyorum. yıllarca eve birlikte döndük hocamla, ne sohbetler yaptık. beyefendi, neşeli, tenis aşkıyla yaşayan gerçek sporcu.

Yaso dedi ki...

Hayat çoğu zaman çok acımasız olabiliyor...

Keşke geçmiş olsun demekten daha fazla yapacağımız birşeyler olabilseydi...

asuman dedi ki...

Bugün tenis oynarken hep aklımda Gürsel hoca. "Yapma Gürsel" deyişi. Çok üzülüyorum:(

handans dedi ki...

Çok üzüldüm, dilerim tekrar sağlığına kavuşur. Mucizelere inanırım, insan iradesiyle gerçekleşen mucizevi şifalara da...
Allah kimseye kaldıramayacağı kadar ağır yükler yüklemezmiş, belli ki Gürsel Hoca bu yükü göğüsleyebilecek kadar güçlü, çok özel bir insan.
Umarım hem tıbbi destekle hem de ruhunun, zihninin gücüyle bunun üstesinden gelir. Daha da büyümüş, olgunlaşmış olarak döner kortlara.
Allah yardımcısı olsun.