26 Aralık 2007 Çarşamba

Pasifik'ten Selam Var...


Bizler şu an iş yerlerimizde sandalye üzerinde rahat rahat otururup çalışırken, Erden Eruç küreklere asılarak hayallerine bir adım daha yaklaşmanın sevincini yaşıyor. Erden Eruç'u bilmeyen yoktur diye düşünüyorum ama ben yine de hafızaları tazelemek adına biraz bahsedeyim.
Erden Eruç'un projesinin adı "Altı Zirve". Altı kıtanın en yüksek tepesine tırmanarak, okyanusları kürekle geçerek dünyayı kas gücüyle dolaşmayı hedefliyor. Biz bu hedefine ulaşacağına yürekten inanıyoruz. Geçen sene Atlas Okyanusu'nu tek başına geçen Eruç aynı zamanda bir ilki de gerçekleştirmiş oldu. Şimdi de Pasifik Okyanusu'nda kürek çekiyor. Bu geçiş tahminen 8 ay sürecek. Erden Eruç bu geçişinde sona yaklaşmak üzere; Pasifik’e açılalı neredeyse 6 ay oldu. Avusturalya’ya vardığında Pasifik ve Atlas Okyanuslarını geçen ilk Türk ünvanını da almış olacak.
Erden Eruç'un yolculuğunu ve projeyi takip etmek isteyenler http://www.kaslagit.com/ sitesini ziyaret edebilirler.
Erden Bey’le biraz önce konuştum. Sesi çok iyi geliyordu. Bu arada herkese de selamı var :)

*Sizinle Pasifik'ten gönderdiği son fotoğrafı paylaşıyorum.

2 yorum:

Leylan dedi ki...

Müthiş bir cesaret, azim ve inanç!
Hayallerinin peşinden gitmek bu işte... Yolu açık olsun! Sağlıkla dönsün...

ESRA dedi ki...

Erden Eruç'un fotoğrafını görünce aklıma Tom Hanks'in oynadığı Cast Away filmi geldi.. Belki bir gün Erden bey için de bir film çekilir:) zira tam da film olacak bir hikayesi var..