5 Temmuz 2011 Salı

En Keyifli Yağmur

Geçen Cuma (artık herkes biliyor sanıyorum) Aysun Hn ile "Kardeş Türküler ve Arto Tunç Boyacıyan" konserindeydik. İkimiz için de çok heyecanlı ve telaşlı bir geceydi. Öncelikle ofisten vaktinde çıkıp konsere yetişme konusunda büyük badireler atlattık yollarda. Konser alanına geldiğimizde de ise yağmur ufak ufak atıştırmaya başlamıştı bile.


Önce "yaz yağmuru canım geçer nasılsa" deyip pek sallamadık ama derken ufak atıştırmalar yerini "bardaktan boşanırcasına" ya döndürünce biz de tüm izleyiciler gibi kendimizi sahnenin önünde muşamba yağmurluk dağıtan insanların önünde bulduk.

Yağmurluklarımızı giydiğimizde Aysun Hn'a oturmayı teklif ettim ama kendisini o kadar kaptırmıştı ki türkülere, "yaşasın" dedim içinden, "çok iyi bir konser arkadaşı buldum" diye geçirdim.

Birlikte Türkçe, Kürtçe, Romanca, Ermenice, Arapça birçok türküye eşlik ettik. Sivas Katliamı'nda yakılan aydınları andık, horon teptik, HES'leri protesto ettik, roman havası oynadık. Grubun solisti Vedat Yıldırım ve de Arto Tunç'un karşılıklı atışmalarını keyifle izledik. Özellikle Arto'nun sesinin güzelliğine hayran kaldık.

Ne zaman ki gece sona eripte kendimizi dönüş yoluna attık, o zaman fark ettik ki 2 saat boyunca hiç oturmamışız ve de yağmurlukları giyene kadarki süreçte acayip ıslanmışız...

Hava güzel olsaydı bu kadar eğlenebilir miydik pek de emin değilim doğrusu... Sanırım seneye yine gideceğiz, bir de yağmur yağarsa....

1 yorum:

aysun dedi ki...

Gün içinde "dolu"yduk, akşam yağdık. Hepsi o kadar.:) Şaka bir yana, muhteşem bir geceydi, hiç unutmayacağım. Teşekkürler Nevracım, iyi ki aklına geldi, yine yapalım!