3 Ağustos 2007 Cuma

love me two times


Nedendir bilinmez içinde bulunduğumuz bu hafta içerisinde bu şarkıyı dinliyorum. MP3 çalarımda, müzik setimde, arabada ve beynimde bu şarkı dönüyor durmadan. Yeni keşfettiğim bir şey de değil, The Doors’un (yanlış hatırlamıyorsam) 67 model 10 numara şarkısı "Love Me Two Times".
Çok severim The Doors’u. Bütün albümleri mecuttur arşivimde, filmini en azından 5 kere seyretmişimdir. Geçen gün, uzun zamandır unuttuğum bu şarkıyı yeniden keşfettim.
Robbie Krieger, (efsane grubun büyük gitaristi) bu şarkıyı Vietnam’a savaşa giden askerler için yazmış. Yazdığı bir çok güzel şarkıdan (Light My Fire, Love Her Madly vs), en anlamlısıdır bence Love Me Two Times.
Ne diyor şarkı?
Love me two times, baby
Love me twice today
Love me two times, girl
I'm goin' away
Love me two times, girl
One for tomorrow
One just for today
Love me two times
I'm goin' away
Yani;
“Hazır yanındayken beni iki kere sev. Bu gün için sev, elin deymişken yarın için de sev” diyor.
“Abbas yolcudur.” diyor.
“Belki dönemem” diyor.
"Gidiyoruz bir yerlere dünya hali ne olacağı belli olmaz” diyor.
Harbiden de doğru diyorlar. Zaten, pek yanlış söylediği de görülmemiştir bu elemanların.
O yüzden, ne olacağı belli olmaz. Sonradan çok üzülmemek için iki kere sevmek lazım sevdiklerimizi. Biri bugün için, diğeri yarın için. Yarın da aynı şeyi bir sonraki gün için yapacağız. Böyle böyle ikiye tamamlayacağız.
Bu arada, Marjinal Club blogu çok güzel oldu. Fikir verenin, düşünenin, oturup yapanın, üye olanın, bir şeyler yazanın eline, emeğine sağlık.
Son olarak, 23 yaş o kadar da küçük bir yaş değil. Osman Abi’nin verdiği tavsiyeleri uygulayabilir, o tavsiyeleri bir hayat felsefesi gibi kabul edebilirsem ve Apo Bey’in iyi dilekleri de tutarsa en süper yaş olacakmış gibi geliyor... En süper yaşmış 23 yaş. Osman Abi böyle dedi.
Vakit epey ilerlemiş. Öyle gösteriyor monitörümün en sağ alt köşesindeki iki nokta ve rakam topluluğu. “Jack Baba’nın” da dibi gözüktü zaten. Bünyeyi fazla yormadan, yatışa mı geçsek ne? Yarın sabahtan da blogu yayına alsak. Hedef koyduk, yazmak lazım.
Bitti...

Hiç yorum yok: