25 Haziran 2008 Çarşamba

Yaşayacaklarınız...

Anne adaylarıyla şu kısa dönemdeki tecrübelerimi paylaşmak istedim. İlk olarak doğumdan başlayayım. Eğer canınızın tatlı olduğunu ve ağrı eşiğinizin düşük olduğunu düşünüyorsanız normal doğumu hiç düşünmeyin derim. Biliyorsunuz benim canım çok hoyrat olduğu halde doğum sabahı 3 saat kadar çektiğim sancılar bu işin çok yüksek bir acı ile sonuçlanacağını anlattı bana. Gerçi bir umutla acaba normal doğum yapabilir miyim diye baktı doktor ama maalesef Beren gelmek istediği halde gelemiyordu. Sonra doğum sırasında gördü ki, boynuna dolanan kordonumuz kısaymış ve Beren’in gelmesini engellemiş. Herkesi bilmem ama Nevroşçum bence sen güzel güzel genel anestezini al, sezeryanla bebeği alsınlar, anladın sen onu:)

Hastane bir tantana ile geçiyor ama eve geldiğiniz zaman artık hayatınızın değiştiğini anlıyorsunuz. Çok açıkça şunu söyleyeyim ki, gerçekten zor bir süreç. O nedenle sakın ama sakın ilk zamanlar yalnız olmayın. Babamın ameliyatı nedeniyle annem de yanımda olamadığı için yalnız kaldım ve gerçekten zor. Düşünün ki, temel ihtiyaçlarınız için bile zaman bulamıyorsunuz. Oysa evde herhangi birisinin olması işinizi çok kolaylaştırır. Bunu mutlaka sağlayın.

Bu zorluğun yanında öyle bir keyif ki, tadını aldıktan sonra yine işiniz çok zor. Devamlı yanınızda olmasını istiyorsunuz. Uyuduğu zaman özlüyorsunuz. Yıkarken, emzirirken, o uyurken hatta size gülerken (daha çok yeni başladı) hissedeceklerinizi tarif edemem, yaşamanız lazım...

Şu anda bol bol gezin, uyuyun, canınız ne istiyorsa onu yapın, sakın üşenmeyin, emin olun ki, çocukla ilgili yaşayacağınız süreçlerin en kolayı hamilelik!

Şimdilik bu kadar, daha sonra daha çok detay veririm. Hatta sizin doğum yaptığınız sırada bayağı danışmanlık yaparım size:) (Sevinçcim, üzgünüm, senin doğumun çok yakın:)

Umarım hepsi sağlıklı ve mutlu çocuklar olurlar...

1 yorum:

sevinc dedi ki...

yasocum, ne guzel anlatmissin:) heyecandan uyuyamiyorum zaten, bakalim dogum haftasi nasil gececek:) zorluklarina da raziyim yeterki saglikli dogsunlar...