1 Mart 2012 Perşembe

Hayvan Dostu Şirket Olmak…

Dünyanın sahibi üzerinde yaşayan tüm canlılar. Varlıklarını milyonlarca yıldır birbirlerine bağlı olarak sürdürmüşler. Her canlı ihtiyacı olanı almış, ihtiyacı kadar tüketmiş doğanın zenginliklerinden. Sonra insan alet kullanmayı becermiş ve doğanın sahibi ilan etmiş kendisini. Zaman geçtikçe bu yalana öyle bir inandırmış ki kendini tüm doğanın kendine hizmet için var olduğunu bile iddia ederek her şeyin merkezine kendini koymuş. Doğanın gücünü küçümsemiş, ben istersem her şeyi yapabilirim demiş. Ama işin aslının böyle olmadığını artık biliyoruz. Dünya üzerinde her canlının yaşam hakkı var ve üzerinde yaşadığımız sokaklar, caddeler, bahçeler, taş, toprak, hava, su yalnızca bize değil, bizimle birlikte bu dünyada yaşayan her canlıya ait. Dünya tüm canlı türlerinin ortak kullanım alanı.

İşte bu nedenle her canlının diğer canlılara karşı saygı duyması gerektiğine inanıyoruz. İnsan tek başına dünyanın sahibi değildir, dünya ortak yaşamımızı sürdürdüğümüz bir alandır ve kendine aittir.

Düşünce ve duyguların sadece insana değil tüm canlılara ait bir özellik, bir yetenek olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden hayvanlar düşünmez, anlamaz, bizim gibi acı çekmez gibi duyarsız bakış açısını reddediyoruz. Hayvanlar düşünür, öğrenir, üzülür, sevinir, sever. Bunu biliyoruz çünkü şirketimizde evcil hayvanlarımızla birlikte yaşıyoruz. Onlarla birlikte yaşamak bize iç huzuru veriyor, insanlara has bencilliğimizden uzaklaştığımızı hissediyoruz. Bizim dışımızdaki canlıların da yaşam hakkına saygı duyuyor, onlara eziyet edenlere bir tepki olarak logomuzu şirketimize asıyoruz.

Tüm hayvanların sıcak birer yuvaya kavuşma hakkı olduğuna, üzerinde bencilce yayıldığımız dünyada ihtiyaçları olan yiyeceğe ve içeceğe ulaşma hakkını onlara tanımamız gerektiğine inanıyoruz. Bu hepimizin çabalarıyla kazanabilecekleri bir hak ve bunlar karşılığında size nasıl mutluluk verdiklerinin canlı örneğine Marjinal Porter Novelli ofisinde tanık olabilirsiniz. Tüm dostlarımızı, müşterilerimizi, iş ortaklarımızı, bizimle çalışan herkesi, dilediğiniz zaman bizi ve ofisimizde birlikte yaşadığımız dostlarımızı ziyarete gelip onların çalışma ortamımıza kattığı havayı teneffüs etmeye davet ediyoruz.

Siz de hayvansever bir birey ya da şirketseniz, hayvan dostları için tasarladığımız logomuzu indirerek kurumsal-bireysel sayfalarınızda, e-postalarınızda ve dilediğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Biz onlarla birlikte yaşamaktan çok mutluyuz!

Hiç yorum yok: